WALAU DIBENCI TETAPI NAJIB AKAN KEMBALI JADI PERDANA MENTERI

TUN MAHATHIR WAS MISFIT AND STILL IS
Anonymous3 October 2016 at 00:38
Tun was a misfit…and still is. A nonconformist, his thinking was too far ahead of his contemporaries. Gone are the days when terms like FDI and technology transfers dominated the business agenda. The days when he scolded the malays, and yet being able to get them to vote for him! Going back even further, he got himself sacked from umno by tunku, only to be invited back to the party by razak, without the funfare of being apologetic to anyone. Yup, only crazy people can achieve that.

Now we have all sorts of nonsensical transformation programs which nobody cares, glossy statistics thats dont make sense. And yet, we are expected to be grateful to our leaders. For what, i will never know.
Delete
PERBINCANGAN SIDANG TEH TARIK BEKAS-BEKAS VIP UTUSAN MELAYU

Persidangan Teh Tarik bekas-bekas VIP Utusan Melayu pagi ini paling bersejarah kerana dihadiri oleh bekas-bekas Pengarang Utusan Melayu yang tersohor dan membincangkan topik semasa yang paling hangat: Adakah Datuk Seri Najib akan dapat bertahan sebagai Perdana Menteri?
Hadir ialah Zin Mahmud bekas Pengarang Mingguan Malaysia, Raja Ahmad Niza bekas Pembantu Pengarang Mingguan Malaysia, Rozaid Abdul Rahman bekas Pengarang Berita Utusan Malaysia, Latif Nordin bekas Pengarang Berita Luar Negara, Hamid Yahya penyunting Utusan Malaysia, dan dua orang bekas Ketua Pengarang Johan Jaafar dan Zainuddin Maidin.

Turu Hadir Ali Jaafar Pengarah Utusan Transport dan juga Rosle Azmi Bekas Penolong Pengurus Jabatan Pengarang. Ali melaporkan masalah tidak dapat mengedarkan Utusan Melayu.

Pada keseluruhannya perbincangan bersetuju anak-anak muda Melayu termasuk anak-anak peserta perbincangan sudah tidak lagi menyokong UMNO atau BN. Penyokong-penyokong UMNO dan juga veteran UMNO juga sudah tidak yakin pada Najib tetapi BN akan kekal berkuasa selepas Pilihanraya ke-14 oleh kerana parti-parti pembangkang tidak mungkin dapat BERSATU dan tidak mempunyai satu logo.

Generasi muda walaupun pro Mahathir dan anti Najib, anti UMNO atau BN tetapi tidak mendaftarkan diri sebagai pengundi dan masih belum menjadi ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia(PPBM) kerana kelemahan jentera BERSATU.

BN akan bekerjasama dengan PAS tanpa bergabung untuk pastikan setiap calon dari Pas dan BN menang dan BN akan mengambil langkah-langkah menyekat dari berlakunya satu lawan satu dalam Pilihanraya Umum ke-14.

Polis Di Raja Malaysia dan Peguam Negara akan terus komited kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib seperti juga Komitmen yang dilakukan oleh Ketua-Ketua Polis Negara dan juga Peguam Negara terdahulu malah di masa pemerintahan Tunku Abdul Rahman dan Tun Abdul Razak, Peguam Negara berada dalam kabinet. Kuasa adalah kuasa. Apa guna berkuasa jika tidak dapat menguasai jentera keselamatan negara yang terpenting.

Kemungkinan besar Calon -Calon UMNO akan menghadapi kekalahan dan “Money is the The King” tidak akan berkesan jika berlaku kekecohan dan perpecahan dalam Bahagian- Bahagian UMNO kerana perebutan menjadi calun dalam pilihanraya kelak.

Masalah pengedaran Utusan Melayu yang semakin merosot juga dibincangkan tetapi semua percaya bahawa Najib akan memastikan Utusan terus berada di pasaran demi soal moral tetapi siapakah yang akan dipengaruhinya jika tidak lagi dibaca umum malah oleh orang UMNO sendiri?

View Tweet activity
Mor

Keterangan gambar: Dari kiri Ali Jaafar, Zainuddin Maidin,Zin Mahmud, Johan Jaafar, Raja Ahmad Niza,Latif Nordin, Rozaid Abdul Rahman dan Hamid Yahya.

–¬†http://zamkata.blogspot.my/

.