AMPANG -‎ Sidang media kononnya untuk menjelaskan berkaitan jenis perniagaan yang dijalankan oleh Ketua Pemuda PKR Ampang, Datuk Adam Rosly hari ini bagaimanapun hanya menambahkan lebih banyak spekulasi.

Malah Adam enggan menjawab soalan media sambil menyatakan ia perkara peribadi dan berkata, beliau hanya akan bekerjasama dengan pihak berkuasa sekiranya siasatan dijalankan terhadapnya.

“(Tetapi) saya beri jaminan kerjasama baik pada pihak polis, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) untuk siasat dan bertanya sebarang soalan dan saya akan nyatakan segala dokumen mengenai perniagaan saya,” katanya.

Adam bagaimanapun sempat menyindir Ketua Umno Bahagian Sungai Besar,  Datuk Seri Jamal Md Yunos yang mempertikaikan tentang kekayaan luar biasanya dalam usia 28 tahun.

“Jamal hendak pertikai bagaimana anak muda seperti saya boleh kaya dalam usia muda, saya minta beliau jumpa saya.

“Saya boleh ajar Jamal bagaimana cara nak berniaga supaya tidak bankrap… dia salah belajar, salah guru, dia kena belajar dengan anak muda ini,” katanya dalam sidang medianya di Ibu Pejabat PKR, di sini, hari ini.

Mengulas lanjut mengenai daripada mana datangnya hasil kekayaannya, Adam berkata, beliau berjaya pada waktu kini kerana jerit perihnya dalam berniaga.

‎”Saya telah memiliki beberapa kereta mewah sebelum saya sertai PKR lagi, pakai kereta BMW, Volvo, Perdana.

“Saya miliki Perdana seawal usia 19 tahun, belum sertai PKR lagi,” katanya.

Dalam pada itu, katanya beliau menyertai PKR, bukanlah bertujuan untuk mendapatkan projek sebaliknya diatas kesedarannya untuk membantu rakyat.

“Saya ulangi saya menyertai politik kerana minat mendalam… rasa terpanggil dan menyokong Gerakan Reformasi  untuk pastikan negara bersih,ditadbir oleh pentadbir sebenar,” katanya.

 SINAR HARIAN
.