PRU14: AMANAT ZAHID KEPADA KEPIMPINAN BN KEDAH

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta mereka yang berminat menjadi calon BN supaya bertolak ansur demi perpaduan gabungan parti itu dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Ketua Wanita BN negeri Datuk Sharifah Maznah Syed Kassim berkata perkara itu adalah antara amanat Ahmad Zahid yang juga timbalan perdana menteri di perjumpaan khas dengan kepimpinan BN Kedah di Alor Setar malam tadi.

Turut hadir Pengerusi BN Kedah merangkap Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah,Timbalan Pengerusi BN Kedah merangkap Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid, Timbalan Pengerusi MCA Kedah Datuk Dr Leong Yong Kong, Timbalan Pengerusi MIC Kedah Datuk Dr S. Ananthan dan Pengerusi Gerakan Kedah Datuk Dr Cheah Soon Hai.

Sharifah Maznah berkata Ahmad Zahid meminta semua parti komponen supaya mengutamakan perpaduan kerana ia penting bagi BN dalam usahanya memastikan kemenangan dalam PRU14.

Sementara itu, Cheah berkata Ahmad Zahid menegaskan unsur sabotaj parti perlu dielakkan bagi memastikan kejayaan BN dalam PRU14.

“Beliau meminta anggota supaya tidak mensabotaj parti dan calon kerana sudah semestinya calon (yang dipilih) adalah mengikut keperluan BN,” katanya.

Cheah berkata dalam amanatnya, Ahmad Zahid turut memberi suntikan semangat kepada parti-parti komponen supaya bekerja keras bersama-sama Umno untuk meraih kemenangan PRU14.

Dalam pada itu, Setiausaha Kerja BN Kedah Datuk Ariffin Man berkata timbalan perdana menteri berpendapat kesiapsiagaan BN negeri adalah dalam keadaan baik namun meminta jenteranya diperkemaskan lagi.

– Bernama

.