NAJIB TO DISSOLVE PARLIAMENT THIS EVENING IN BID TO STEM FALLOUT FROM DISASTROUS U.S. VISIT? APAKAH PARLIMEN BUBAR PETANG INI?

KUALA LUMPUR: Prime Minister Datuk Seri Najib Razak is scheduled to hold a Press conference today at the Umno headquarters, Putra World Trade Centre.

The conference would be at held on the 39th floor of Menara Dato Onn at 4.45pm.

All Umno supreme council members are expected to be present, while Deputy Prime Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi’s working visit to Perlis will be cut short.

It is learnt that Najib, who is also Umno president is expected to make an important announcement at the press conference.

All Umno menteris besar and chief ministers are expected to be there. -NST

APAKAH PARLIMEN BUBAR PETANG INI?

Apa kemungkinan perkara penting yang akan diumumkan oleh Najib Razak dalam sidang media khas yang akan diadakannya pada petang ini?

Menurut laporan BH online, sidang media khas Najib akan diadakan pada jam 4.45 petang ini di ibu pejabat UMNO, Tingkat 39, PWTC Kuala Lumpur.

Selain semua Ahli MT UMNO diarahkan menghadirinya, Timbalan Perdana Menteri, Zahid Hamidi juga turut menyingkatkan lawatannya ke Perlis bagi membolehkan beliau bersama-sama dalam sidang akhbar tersebut.

Salah satu programnya di Perlis juga dibatalkan di saat-saat akhir.

Tiada butiran lanjut diberikan mengenai sidang akhbar itu, tetapi barangkali tiga kemungkinan boleh diandaikan berhubung sidang akhbar khas itu:-

  • Mengumumkan pembubaran Parlimen.
  • Mengumumkan perletakan jawatan sebagai Presiden UMNO dan Perdana Menteri.
  • Mengumumkan pertukaran jawatan Timbalan Perdana Menteri daripada Zahid Hamidi kepada Hishammuddin Hussein.

Yang mana satu agaknya?

Apa pun, jika sidang media khas itu berkaitan pembubaran Parlimen dan seterusnya PRU 14 perlu diadakan, ini adalah peluang terbaik untuk rakyat Malaysia  berhijrah dan melakukan pertukaran kerajaan.

Bila lagi kita mahu melakukannya?

Adakah sesiapa masih sanggup dipimpin Najib yang disisinya ada Rosmah untuk tempoh lima tahun lagi?

-shahbudindotcom.blogspot.my