KETUA AMK KELANTAN DIDESAK LETAK JAWATAN

KOTA BHARU – Ketua AMK Kelantan, Dr Mohd Hafidz Rizal Amran didesak supaya melepaskan jawatannya kerana hilang sokongan majoriti daripada ketua-ketua AMK cabang di negeri ini.

Naib Ketua AMK Kelantan, Mohd Khairul Amin Abdul Rahman berkata, satu memorandum ditandatangani majoriti ketua-ketua cabang dan jawatankuasa AMK Negeri dikeluarkan mengenai desakan tersebut.

Malah katanya, Ketua AMK Pusat, Nik Nazmi Nik Ahmad meminta supaya Ketua AMK Kelantan yang baharu dilantik.
“Kami juga mengisytiharkan komitmen penuh dan kerjasama utuh bersama rakan-rakan dari Pemuda Amanah Kelantan dan Armada Bersatu Kelantan serta Dapsy DAP Kelantan atas semangat Pemuda Pakatan Harapan negeri ini,” katanya kepada pemberita pada sidang media, di sini.

Ditanya mengenai sebab utama desakan peletakan jawatan tersebut, Mohd Khairul Amin bagaimanapun enggan mengulas lanjut dan menegaskan AMK Kelantan akan menyokong penuh kepimpinan Presiden, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan akan mempertahankan segala keputusan pucuk pimpinan parti.

Beliau berkata, AMK juga akan bersama dan menyokong kepimpinan Abd Aziz Kadir selaku Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) PKR Kelantan.

“Atas semangat sahabat seperjuangan bersama rakan-rakan Pemuda dalam Pakatan Harapan Negeri Kelantan ini, kami akan terus komited berusaha bekerja ke arah menumbangkan Kerajaan Kleptokrasi BN atas semangat kesefahaman dalam Pakatan Harapan,” katanya.

– Sinar Harian

.