HUSAM: MINTA MAAF ATAU SAYA SAMAN ANDA!

SELAYANG – Naib Presiden Amanah, Datuk Husam Musa akan mengemukakan tindakan saman terhadap penulis blog, Zaharin Mohd Yasin yang mendakwa beliau menerima wang daripada sebuah syarikat yang berkaitan dengan perjudian.

Husam berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tersebut sekiranya tiada permohonan maaf diterima daripada Zaharin berhubung dakwaan itu dalam tempoh tujuh hari akan datang.

Menurut beliau lagi, surat tuntutan guaman juga telah dihantar kepada Zaharin bagi memastikan penulis itu  membuat permohonan maaf dan menarik balik dakwaan itu.

“Apa yang dikatakan Zaharin tidak benar sama sekali. Pihak kami akan buat tuntutan saman dan fail tuntutan ini akan membuktikan yang tuduhan Zaharin tak benar,” kata Husam ketika ditemui dalam sidang media di Wisma Amanah Negara, di sini, hari ini.

Terdahulu, Zaharin pada 10 April menerusi muat naik statusnya mendakwa Husam menerima wang itu tetapi bukan untuk dirinya sebaliknya untuk Pas.

Menurut Zaharin, ia berlaku ketika Husam masih bersama parti itu.

Zaharin juga menulis, duit tersebut telah dijelaskan bukan hasil judi sebaliknya daripada perniagaan lain yang bukan haram.

SINAR HARIAN
.