HADI: PAS MAHU TANDING LEBIH 130 KERUSI PARLIMEN

MARANG – Pas bakal mencipta sejarah tersendiri apabila mahu meletakkan calonnya bertanding di lebih 130 kerusi parlimen seluruh negara pada PRU14 pada kali ini.

Pendirian dinyatakan sendiri Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang ketika beliau melancarkan ‘Countdown 100 Hari PRU14’ di Dewan Tok Guru, Rusila, di sini, malam tadi.

Beliau berkata, Pas akan bertanding sebanyak-banyak kerusi kerana Pas akan bersama dengan gagasannya sendiri, bukan dengan Barisan Nasional atau Harapan.

“Pas dengan angkatannya sendiri. Bagi negeri Terengganu Pas akan bertanding semua kawasan, tidak ada calon parti lain bagi negeri Terengganu. Akan jadi begitu.

“Seluruh negara kita akan usaha, kali ini kita akan bertanding seboleh-bolehnya lebih 130 kerusi parlimen. Akan diusahakan. Menang, kalah itu cerita lain,” katanya.

Ahli Parlimen Marang itu berkata, apa yang penting ialah setelah berazam, bertawakal kepada ALLAH, ahli-ahli Pas mesti patuh dan taat dalam perjuangan.

Beliau berkata, Pas bagaimanapun tidak boleh menang dengan kekuatan ahli, penyokong serta orang yang kuat Pas sahaja tetapi perlukan sokongan tambahan.

“Bagaimana kita hendak buat, (ia) memerlukan kesabaran. Kesabaran yang tinggi. Banyak ‘dia’ kata, fitnah pada kita (tetapi) kita kena jadi macam pohon kayu yang berbuah.

“Walaupun anak-anak yang nakal dan jahat melontar dengan kayu dan batu, pohon kayu itu membalas dengan buah-buah yang masak. Ini cara yang kita kena faham.

“Jangan orang baling dengan batu kita balas dengan batu juga. Sama-sama ‘benjol’. Tidak boleh menarik orang. Mesti dengan cara yang (boleh) menarik orang.

“Perkenalkan agenda ekonomi kita, pendidikan kita, pentadbiran kita yang bebas rasuah. Kita telah berjaya menubuhkan kerajaan negeri Kelantan sehingga hari ini,” katanya.

Dalam masa sama katanya, Pas juga berjaya memerintah Terengganu dan memimpin negeri Kedah selama satu penggal dengan memimpin kerajaan yang bersih.

– http://www.sinarharian.com.my

.