BOMBSHELL – CHAOS IN PUTRAJAYA: MACC CHIEF DZULKIFLI HAS BEEN TERMINATED BUT ALI HAMSA REFUSES TO ACT, CLAIMS PORTAL

SUNGGUH MEMALUKAN…PERKHIDMATAN AWAM MALAYSIA kini mempunyai Ketua Setiausaha Negara yang paling lemah dan paling gagal dalam sejarah..

Terbaru, KSN dikatakan berdolak dalik dan gagal bertindak apabila Suruhanjaya Perundangan dan Kehakiman telah pun membuat keputusan untuk menamatkan perkhidmatan KP SPRM, TS Dzul disebabkan isu skandalnya.

Keputusan yang dibuat pada penghujung November lalu telah pun dihantar kepada KSN tetapi sengaja DIPERAP oleh TS Ali Hamsa.

Persoalannya, Kenapa TS Ali Hamsa begitu beria melindungi TS Dzul???…

Adakah langkah ‘SELAMAT’ yang diambil KSN itu disebabkan KP SPRM mempunyai fail kes berkaitannya, maka KSN ibarat telah dipegang telurnya oleh KP SPRM??

Bagi yang masih belum maklum, Suruhanjaya Kehakiman dan Perundangan ketika ini dipengerusikan oleh TS Arpah.

IA DITUBUHKAN MENGIKUT ARTIKEL 138 PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN DAN AHLI-AHLINYA ADALAH DILANTIK OLEH YDP AGONG.

Jadi, adakah KSN SEBENARNYA SANGGUP MENYANGGAH KUASA YDP AGONG kerana tidak mahu menghormati keputusan yang dibuat oleh orang-orang dilantik YDP Agong semata-mata untuk melindungi TS Dzul yang telah memegang telurnya??

Malah TS Arpah yang juga Pengerusi SPA dan ahli-ahli suruhanjaya ini merupakan ahli-ahli perundangan termasuk Ketua Hakim Negara.

Sudah pasti keputusan itu dibuat dengan teliti. TIDAK MASUK AKAL JIKA ALI HAMSA MEMBUAT ALASAN TIDAK YAKIN DENGAN KEPUTUSAN YANG DIBUAT OLEH AHLI-AHLI PERUNDANGAN INI. 

ATAU INI BERMAKNA SUDAH TIDAK WUJUD LAGI PERATURAN DI NEGARA INI???…

– http://kekandasatria.blogspot.my

.