PEMBANTU ROSMAH ANGGAP SETIAUSAHA POLITIK PM TAK BIJAK

  1. Inilah pandangan beberapa orang wartawan kanan Utusan Malaysia terhadap Tun Dr Mahathir bila mereka kata Tun diperkuda oleh DAP.
KOMEN:
PENTADBIRAN NEGARA DAH HARU BIRU.SETIAUSAHA AKHBAR DAN PEMBANTU ISTERI PERDANA MENTERI KELUAR KENYATAAN POLITIK BANTU PM. MUNGKIN KERANA MEREKA ANGGAP DIRI MEREKA LEBIH BIJAK DARI SETIAUSAHA-SETIAUSAHA POLITIK , MENTERI SALLEH SAID KERUAK DAN ABDUL RAHMAN DAHLAN.LAGI PUN MEREKA ORANG SABAH,DIRASAKAN TERASING OLEH ORANG SEMENANJUNG-TAN MELAKA
Pembantu isteri perdana menteri Rizal Mansor mendakwa Tun Dr Mahathir Mohamad“memperlekehkan”Nabi Muhammad bila menyatakan Nabi tidakmempunyai akaun RM 2.6 Billionseperti PM Najib.
Menurut Rizal “Ramai juga kawan-kawan yang terkejut dengan kenyataan itu yang dibuatnya semalam”.
Jadi artinya Rizal percaya bahawa Nabi mempunyai akaun sebenar RM2.6 Billion dan mengatakan Nabi tidak ada akaun sebesar  itu adalah memperlekeh Nabi.
Inilah fahaman semua orang yang membaca kenyataan Rizal yang tersiar di Malaysiakini  hari ini.
Mahathir dalam sidang media di kongres tahunan DAP semalam berkata pemimpin Umno seolah-olah menyamakan perdana menteri dengan Nabi apabila  mendakwa bahawa Najib insan terpileh oleh Allah.

 “Macam Nabilah” kata Mahathir “sedangkan nabi tak ada akaun RM 2.6 Billion” kata Mahathir  menyebabkan semua wartawan dan orang ramai rioh rendah ketawa besar.

Cuma yang terkejut dan bersedih hari ini hanyalah Rizal seorang sahaja sedang seluruh dunia telah ketawa ,sebabnya kerana dia kurang faham.Salleh Said Kruak dan Abdul Rahman Dahlan belum bersedih lagi.

– http://zamkata.blogspot.my/

.